Imnul Şcolii

Liceul Tehnologic Lechinţa are propriul imn. S-au pus bazele Cenaclului „Ion Moldoveanu”

Eveniment la Liceul Tehnologic Lechinţa unde, în cadru festiv, a fost lansată revista „PreTexte” nr. 6. Alături de gazde, directorul Raluca Baciu şi directorul adjunct Camelia Florian, de elevii şi profesorii liceului, la eveniment au participat şi invitaţi de la Liceul „Petru Maior” din Gherla.

Despre publicaţia de la Lechinţa au vorbit Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Judeţene, Olimpiu Nuşfelean – directorul revistei „Mişcarea literară”, scriitorul Menuţ Maximinian, profesorul Vasile Filip de la Colegiul „Liviu Rebreanu” Bistriţa, prof. Ionela Nuşfelean de la Palatul Copiilor Bistriţa, care au subliniat importanţa „PreTexte”-lor pentru învăţământul din judeţ, fiind printre puţinele reviste de profil care mai apar. De asemenea, s-a vorbit despre calitatea materialelor, atât ale profesorilor, cât şi ale elevilor, ceea ce fac ca revista să poată sta drept în faţa oricărei publicaţii de gen din ţară.

În premieră, a fost lansat Imnul liceului pe versurile poetului Cornel Costea şi muzica lui Bogdan Curta, cel care a şi interpretat în primă audiţie imnul a cărui refren este: „De şcoală ne vom aminti mereu/ Şi de Lechinţa, satul nostru drag/ Oriunde am fi vegheaţi de Dumnezeu/ Te vom păstra-n al inimii şirag”.

Cu acest prilej, au fost puse şi bazele Cenaclului „Ion Moldoveanu”, care îşi propune să revigoreze activitatea literară din zona de Câmpie a judeţului, şi nu numai. Menţionăm faptul că în memoria poetului Ion Moldoveanu va fi editat şi un volum coordonat de scriitorul Ioan Pintea şi că se pune în discuţie ca una dintre instituţiile de învăţământ din Lechinţa să poarte numele acestuia.

A fost sărbătorit şi profesorul Iulius Măierean, dascăl de nota 10, care aproape 40 de ani a predat la Lechinţa, urându-i-se „La mulţi ani!”, felicitările fiind însoţite de un tort din care au gustat toţi invitaţii.

Ulterior acestui eveniment, elevii şi profesorii au petrecut în straie populare cu ocazia venirii primăverii şi a sărbătorii Dragobetelui.